RÓLUNK

Itt olvashatsz rólunk:

a Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás

ifjúsági szolgálatáról.A karizmatikus megújulás a Szentlélek munkája ma a világban, Isten ajándéka az Egyház számára. Résztvevőit ugyanazzal az eseménnyel való találkozás köti össze: a Szentlélek személyének, jelenlétének és erejének megtapasztalása. Feltétele a Jézus Krisztushoz való érett, személyes megtérés, életátadás. Legszembetűnőbb gyümölcsei: élő istenkapcsolat, Isten személyes vezetésének megtapasztalása, a karizmák befogadása és használata az egyházi élet elemeivel összhangban az Egyház szolgálatára, evangelizáció a Lélek erejével, szóval és tettekkel, folyamatos növekedés az életszentségben, a szentségi élet és a katolikus spiritualitás elemei tartalommal telnek meg.

Felépítés: A karizmatikus megújulásnak változatos megnyilvánulási és kifejeződési formái vannak. Nem zárt szervezet, de hozzá tartozik egy központi szolgálat azon feladatok elvégzésére, melyek kisebb szinteken nem végezhetők el. Ez a koordinációs, kommunikációs, információs központ világszinten az ICCRS (International Catholic Charismatic Renewal Services), nemzeti szinten a nemzeti szolgáló bizottságok. A magyar katolikus karizmatikus megújulás közösségeinek, szolgálatainak nemzeti szintű szövetsége az MKKM (Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás), az ő megbízásukból végzi a központi szolgálatokat a Nemzeti Szolgáló Bizottság. Az MKKM fiatalokkal foglalkozó szolgálata az Ifjúsági Szolgálat.

Az Ifjúsági Szolgálat küldetése, hogy segítse a fiatalok megtérését, hitben megmaradását, Istentől kapott céljuk betöltését. Azaz támogatjuk őket az alábbiakban:

  • a személyes megtérésben, fogadják be Jézus Krisztust az életükbe, leljenek rá Isten örömére, szabadságára
  • szülessenek újjá a Szentlélek által, fogadják be a Szentlélek személyét, jelenlétét, erejét
  • keresztény mivoltuk hosszú távú, mélyen gyökerező változás legyen.

Ehhez eszközünk, és egyúttal átadnivalónk: a Szentlélek ajándékai, a Szentlélekkeresztség, és minden üdvösségre segítő örökségünk a Katolikus Egyházból és a karizmatikus megújulásból. Másképp összefoglalva: célunk átadni a keresztény és katolikus és karizmatikus identitást és ajándékait. Álmunk, hogy a megújult fiatalok tűzzel a szívükben visszatérjenek a plébániájukra, vagy eredeti közösségükbe / mozgalmukba, vagy legyenek egy önálló ifjúsági karizmatikus közösség tagjai, ahol karizmáikkal szolgálják az egyházat.

Tevékenységeink:
  • Lelkes Napok - a nyári tábor 15-25 éveseknek
  • Tini Lelkes Napok - nyári tábor 11-15 éveseknek
  • Lelkes Tréning - tanítványság iskola
  • Szolgálatainkra felkészítő kurzusok
  • Felnőtt karizmatikus eseményeket kísérő ifjúsági rendezvény
  • Iskolai lelkinapok