Írországban a NET Ministriesszel!

2023.12.07

A Lelkes Napok meghívást kapott az írországi NET Ministries katolikus evangelizációs szervezethez, amit mi nagy örömmel el is fogadtunk.

Az Írországban töltött időnk nagy részét Bellybofey-ben töltöttük, a NET irodájában. Részt vettünk az imaalkalmaikon, dicsőítéseiken, sőt egy amerikai fiatalokból álló csapatuk még be is mutatta, hogyan épül fel egy lelkinapjuk, amit általános iskolás korosztálynak szerveznek. A bemutatott téma az Atya szeretete volt. Annak ellenére, hogy nálunk jóval fiatalabbaknak készült a program, mi is nagyon élveztük a tanúságtételeket, játékokat, kiscsoportos beszélgetéseket. Látszott a fiatalokon, hogy jól fel volt építve a nap, tudják, hogy hogyan célszerű szervezni egy ilyen napot.

Ami szinte mindannyiunkban megmaradt, az a mérhetetlen öröm, jókedv és egymás tisztelete, szeretete, amit a velük töltött időben tapasztaltunk. Hiteles, krisztusi szeretettel voltak egymás felé, ami érezhetően alakította a légkört.

Természetesen nem jöhettünk haza úgy, hogy ne láttunk volna meg ikonikus természeti csodákat, és az ír történelmet meghatározó romokat, emlékhelyeket, vagy éppen egy autentikus kis ír pub-ot.

Nem titkolt célunk volt ezzel az utazással, hogy a magyar fiataloknak is bemutathassuk a NET Ministriest, megismerkedhessenek ezzel a programmal, és ha hívja őket az Úr, eltölthessenek egy évet misszióban Írországban.

Mindemellett szükségét látjuk, és vágyunk arra, hogy Magyarországon is elindulhasson egy hasonló missziós program, ahol a fiatalok egy hosszabb képzéséi idő után a teljes idejüket misszióval tölthetik ki.

Ha kíváncsi vagy látogatásunkra, utunkról vlogsorozatot is készítettünk, aminek az első részét már a YouTube csatornánkon is megtekinthetitek.